72 498-459, +36 30 957 4558 info@racztanya.hu
RÁCZ TANYA

Kisfaludy Program

Elnyert programunk bemutatása 

A projekt adatai:

Kedvezményezett neve: Rácz Tanya  Kft.
Támogatott projekt címe: A /Rácz Tanya/ Panzió minőségi és szolgáltatási színvonalának fejlesztése
Projekt azonosító: TFC-1-1-1-2017-2018-00398
Szerződött támogatás összege: 38.822.087.-Ft
Támogatás mértéke: 70 %
A projekt befejezési dátuma: 2019.10.29.

A projekt tartalmának rövid bemutatása:

A Rácz Tanya Lótenyésztő és Szolgáltató Kft. a TFC-1-1-1-2017-2018-00398 azonosítószámú, „A „Rácz Tanya” Panzió minőségi és szolgáltatási színvonalának fejlesztése” című projekt keretein belül kapott lehetőséget a Panzió minőségi és szolgáltatási színvonalának fejlesztése megvalósítására.

A fejlesztés átfogó célja volt, hogy a panzióban található szobák általános minőségének javításán és a szolgáltatások színvonalának emelésén keresztül hozzájáruljunk az 545 négyzetkilométernyi területen elhelyezkedő, a Mecsek hegység és Orfűi tó páratlan természeti adottságainak, fürdésre, sportolásra, kirándulásra alkalmas tájainak és a 15 km-re lévő Pécs történelmi nevezetességeinek turisták körében történő népszerűsítéshez, a tájegység turisztikai vonzerejének növeléséhez. A megvalósítás helyszíne 7677 Orfű, Lipóc tanya 096/15 hrsz., amely ingatlan 100%-ban a panzió működtetésért felelős Rácz Tanya Kft. tulajdona.

A megvalósított beruházás keretében a földszinten, az oldalsó bejárathoz legközelebbi eső szobából kialakításra került egy akadálymentesített szoba és egy fürdőszoba (vészcsengő, kapaszkodó), illetve a helyszínrajzon is feltüntetett akadálymentesített parkoló is kialakításra került. A meglévő 24 szoba minőségi fejlesztésének keretében burkolatcsere, festés, belső nyílászáró csere történt, az összes meglévő fürdőszoba teljes körű felújításon esett át, az épületgépészeti szerelvények cseréjét is beleértve. A közösségi terekben, folyosó, társalgó, lépcsőház, konferenciaterem, pinceszinten elhelyezkedő játszószoba is új festést kapott, egy részében pedig burkolatcsere is történt. A Panzió épület új külső homlokzatfestést kapott, az energetikai hatékonyságon belül pedig a külső nyílászárók cseréje történt (ablakok, bejárati ajtók), illetve megújuló energián belül egy 14 kW napelemes rendszer került telepítésre a panzió közvetlen közelében található istálló tetejére. A meglévő szobák belső megjelenésének korszerűsítése mellett televíziók és minihűtők beszerzése is megvalósult, új szolgáltatásunkhoz kapcsolódóan kerékpárok és gyermekek számára kültéri játékok kerültek beszerzésre. A kertben található 113,33 nm kert terasz-pavilon új zsindelytetőt kapott. A meglévő konyhatechnológiánkat pedig egy új kombi-sütővel egészítettük ki. A beruházás következtében szolgáltatáscsomagokkal bővült a Rácz Tanya szolgáltatásainak köre.

„A támogatott projekt a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében valósult meg”.